Velsignelse

Aftal dato med kirken

Mange par bliver gift på rådhuset, og nogle vælger så senere at få en velsignelse i kirken. Det kaldes "kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab". Ønsker I at blive velsignet i Frederikskirken, skal I i god tid inden kontakte Personregistrering Syd. Her aftaler I en dato for vielsen. Personregistrering Syd kan kontaktes på skaade.sogn@km.dk eller 87 33 44 72. I vil efterfølgende modtage en mail med bekræftelse af datoen.

Indsend vielsesattest

Senest otte uger inden velsignelsen finder sted, skal I sende en kopi af jeres vielsesattest til Personregistrering Syd. I kan scanne den ind og sende den på en mail til skaade.sogn@km.dk, eller I kan sende den med posten til Personregistrering Syd, Grøfthøjparken 1, 8260 Viby J.

Samtale med præsten

Når datoen for vielsen nærmer sig, vil I modtage endnu en mail fra Personregitrering Syd. Her vil der stå kontaktoplysninger på den præst, der skal foretage vielsen. I bedes herefter kontakte præsten med henblik på en samtale, hvor I snakker om vielsen og aftaler salmer.

Betingelse for valg af Frederikskirken

Betingelsen for at I kan blive velsignet i Frederikskirken er, at en af jer har bopæl i sognet eller har en klar tilknytning til Skåde Sogn.