Du er her: 

Links

Her finder du en række links til andre institutioner, nyttige hjemmeisder eller magasiner og lignende. 

GENLYD Aarhus

GENLYD Aarhus handler om at skabe og styrke relationer mellem mennesker. Målet er at give alle mulighed for at blive en del af et fællesskab og et af midlerne er www.genlydaarhus.dk. GENLYD er forankret i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

GENLYD Aarhus er for alle og formålet er at finde et fællesskab ved at tilmelde sig en aktivitet eller dele et fællesskab ved at oprette en aktivitet. Det kan være alt lige fra mountainbike-klubben, der inviterer til ræs i Marselisborgskoven til kortklubben, der efterlyser en fjerdemand.

Du finder hjemmesiden her

Café HUSRUM

Café HUSRUM er for alle unge i alderen 16-30 år i Aarhus og omegn. Det er et mødested og et fællesskab for unge, der kender til for eksempel ensomhed, lavt selvværd, psykisk sårbarhed, mobning, familieproblemer, sorg og selvmordstanker I Café HUSRUM møder de unge andre, der har det på samme måde, og bliver del af et socialt fællesskab. Man laver hyggelige aktiviteter sammen som mad, besøg på brætspilscafé, gåture, sport og koncerter.

Efter behov kan den unge være med i en samtalegruppe og få redskaber til at håndtere det, der fylder og er svært. Et forløb i en samtalegruppe varer 12 uger, hvorefter gruppen fortsætter som en netværksgruppe. Man mødes med sin samtalegruppe én gang om ugen. Samtalegrupperne ledes af unge frivillige og projektets leder. Nogle af de frivillige har egne erfaringer med ensomhed og psykisk sårbarhed, og de vil fortælle, hvordan de selv bruger de redskaber, som præsenteres.

Café HUSRUM
40 54 22 78
kontakt@cafehusrum.dk

Frivilligcentret
Grønnegade 80, 1. sal
8000 Aarhus C
www.cafehusrum.dk

PREP-kursus

Nu tilbyder FolkekirkeSamvirket i Århus et gratis PREP-kommunikations-kursus i "bryllupsgave" til kirkeviede par, som ønsker at styrke deres indbyrdes relation. PREP står på dansk for "Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold". PREP er et undervisningstilbud - ikke at forveksle med parterapi. Et PREP-kursus giver redskaber til god kommunikation og nye perspektiver på samlivet - og har således relevans for alle par!

Læs mere her
Tilmeld jer ved at sende en mail til: folkekirkesamvirket@gmail.com 

Sorggrupper for efterladte

Savn og sorg skal hverken behandles eller benægtes, men bearbejdes og bæres. Og byrden som efterladt kan blive lettere at bære, når der er flere "lidelsesfæller" til at løfte som i en sorggruppe. Dén erkendelse ligger bag oprettelsen af sorg- og livsmodsgrupper i Folkekirkesamvirkets regi - i sogne i Aarhus Kommune - med støtte fra Trygfonden. Her mødes efterladte og deler savnet og smerten ved at have mistet og forsøger sammen at genfinde livsmodet. Mange har allerede haft stort udbytte deraf, og der er plads til flere.

I FolkekirkeSamvirkets regi findes der i øjeblikket sorggrupper med tilholdssted i Mårslet, Viby, Århus C, Brabrand, Åbyhøj, Lystrup og Hjortshøj. Men alle bosat i Aarhus Kommune kan deltage. Ved henvendelse til FolkekirkeSamvirket henvises til en sorggruppe, som aktuelt kan rumme den konkrete deltager.

Gruppen mødes nogle timer, hver anden uge, eftermiddag eller aften efter aftale. Man deltager uforpligtende i det første gruppemøde. En gruppe er sammensat af 4-8 deltagere. Der er tavshedspligt i gruppen. Det er gratis at deltage. Læs mere om sorgegrupper her

Ved ønske om at deltage kontakt
Folkekirkesamvirket i Århus
Klostergade 37, 8000 Århus C
24 81 58 17 (indtal gerne en besked)
folkekirkesamvirket@gmail.com

Telefonkæder

Et telefonopkald hver morgen kan være med til at øge trygheden som alene-boende!  I samarbejde med Klostergadecentret tilbyder Folkekirkesamvirket i Århus alene-boende ældre at blive koblet på en telefonkæde med andre ligestillede. Hvis opkaldet ikke besvares, vil der blive taget skridt til kontakt efter nærmere aftale.

Kontakt Folkekirkesamvirkets sekretariatet for yderligere oplysninger:

Folkekirkesamvirket i Århus
Klostergade 37, 8000 Århus C
24 815 817 (indtal gerne en besked)
folkekirkesamvirket@gmail.com