Kirkens udsmykning

Nyt nudigt udtryk

I efteråret 2008 modtog Frederikskirkens menighedsråd en testamentarisk gave. Da testamentet ikke indeholdt særlige bestemmelser eller ønsker om anvendelse af arven, besluttede menighedsrådet at bruge pengene på at give kirken et nutidigt kunstnerisk udtryk. Menighedsrådet valgte at samarbejde med kunstner Maja Lisa Engelhardt og arkitektfirmaet Årstiderne Arkitekter.

Kunstværket

Kunstværkets idé er lyset og at skabe sammenhæng. Og Maja Lisa Engelhardts inspiration er B. S. Ingemanns morgen- og aftensalmer - specielt "Lysets engel går med glans". Med afsæt heri blev der udformet et kunstværk, som består af:

- Kristus-figur støbt i bronze og forgyldt med 24 karat guld på en plade, der illuderer vand.
- Nyt alter, der består af 12 lige store kuber udført i bornholmsk granit.
- Syv mosaikvinduer i kor og apsis i regnbuens farver: Tre gule vinduer i nord, et blåt vindue i øst og tre røde vinduer i syd.
- Nyt knæfald i malet asketræ og nye løse stole i form af "Frederiksstolen", som er tegnet af arkitekt Anders Kærsgaard.

Kirkerummet i dag

Desuden er farverne i kirken blevet lysere, lydhimlen over prædikestolen er fjernet, lysekronerne er hævet, og de gamle lampetter er erstattet af nye. Alt i alt fremstår kirkerummet lysere, større og mere indbydende end tidligere. Her ses blandt andet den smukke bue mellem kirkerum og kor på en ny måde. Om vinteren rammes den nederste pille i korbuen af et smukt sollys gennem de røde glasmosaikvinduer, hvilket er en særlig oplevelse.