Orglet

Det oprindelige orgel

Kirkens orgel er bygget i 1944 af orgelfirmaet A. C. Zachariasen, Aarhus, og havde oprindeligt 18 stemmer. Billedskærerarbejdet til orgel og skranke er udført af H. Vonsild og sønner, ligesom billedet ”Isaks ofring” på væggen til højre under orglet.

Renovering i 2015

I 2015 var kirkens orgel genstand for en omfattende renovering og udvidelse, som blev muliggjort af en generøs donation fra Herman Sallings fond. Til de eksisterende pibestemmer blev føjet mange nye digitale stemmer, og samtidig blev et helt nyt spillebord med elektrisk traktur installeret.

I dag et hybridorgel

Spillebordet er bygget af det amerikanske firma Allen Organs og installeret af Svensk Orgelkonsult. Orglets stemmeantal er nu oppe på 76 stemmer (heraf 21 pibestemmer) fordelt på tre manualer og pedal. Et orgel af denne type kaldes et hybridorgel, da det forener lyden af pibeorglet og det digitale orgel i et og samme instrument. Med udvidelsen har orglet fået langt flere klanglige variationsmuligheder med mange nye solostemmer og en større dynamisk spændvidde.