Døbefont og dåbsfad

Døbefonten

Døbefonten er fremstillet på bestilling til kirken. Den er tegnet af kirkens arkitekt Harald Lønborg-Jensen og udhugget i granit af stenhuggerfirmaet Brødrene Kofoed i Aarhus.

Dåbsfadet

Dåbsfadet er et gammelt tindåbsfad med et billede af Kristi dåb omgivet af et stiliseret tulipanrankemotiv og bærer blandt andet inskriptionen: "Gud lad dit nåde-bad hos alle døbte virke." Fadet var oprindeligt skænket til Holme Kirke i 1687 af baron Constantin Marselis og hans hustru Sophia Elisabeth Carisius.

Historien fortæller, at dåbsfadet var forsvundet i mere end 200 år, men dukkede op på en kunstauktion i København, mens Frederikskirken var under opførelse. Fabrikant Ludvig Wohlert købte fadet og skænkede det til Frederikskirken.

Krucifiks bag døbefonten

På væggen bag døbefonten hænger et krucifiks af elfenben, som er skænket af familien Cortzen ved hr. Cortzens død i 1947. Det blev købt i London af den berømte balletdanser Adeline Genée-Isitt, som var søster til fru Cortzen.