Juleindsamling

At hjælpe socialt udsatte og invitere dem ind i fællesskabet er en del af vores folkekirkelige selvforståelse og en væsentlig grund til, at vi i kirken vedkender os et ansvar i forhold til FN’s verdensmål og engagerer os i kampen mod børnefattigdom.

Omkring 64.500 børn i Danmark lever i fattigdom og vi er langt fra at opfylde FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling frem mod 2030, herunder særligt princippet om halvering af relativ fattigdom i henhold til nationale definitioner.

Det er et problem, fordi en opvækst i fattigdom er ekskluderende, stigmatiserende og indskrænkende og hæmmer den fulde samfundsdeltagelse. Og fattigdom går desværre i arv, således at 7 ud af 10 børn med forældre på overførselsindkomst selv kommer på overførselsindkomst, når de bliver voksne.

De fattige har vi altid hos os, hedder det i Det Nye Testamente. Det betyder, at de har krav på vores opmærksomhed, også her og nu.

I Frederikskirken samler vi i julen ind til Børnesagens Fællesråd, så vi kan være med til at hjælpe børn i nød, så de kan holde jul med julemad og gaver. Børnesagens Fællesråd kan støttes via MobilePay (180166) eller bankoverførsel til konto: 5501 – 8420 041 773.